OM SVEPS

Alla unga är värdefulla och ingen i samhället skall lämnas utanför. Sveps målsättning är att förbättra svenskspråkiga ungas möjligheter till studier och arbete, att motarbeta skol- och studietrötthet, att förbättra de ungas välmående samt motarbeta utanförskap. Sveps ungdomsverkstad har funnits sedan 1996 och är den enda svenskspråkiga ungdomsverkstaden i huvudstadsregionen, som arbetar för att unga ska få handledning och service på svenska. Sveps upprätthålls av Svenska framtidsskolan i Helsingfors AB, Yrkesinstitutet Prakticum.

Vi hjälper unga i ärenden som berör sysselsättning, studier, gruppverksamhet, arbetsprövning och arbete. Det kan också handla om frågor kring ekonomi, boende, socialt och psykiskt välmående samt rehabilitering – det som är aktuellt för den unga. Sveps erbjuder fyra olika verksamheter; uppsökande ungdomsarbete, gruppverksamheterna Starten och Nonstop samt jobbcoaching.

Samtliga tjänster är avgiftsfria och det krävs inga remisser eller utlåtande för att ta del av verksamheten.

 

Sveps ungdomsverkstad söker nu en
Jobbcoach

från och med 13.12.2021.

Som jobbcoach arbetar du med ungdomar som inte studerar eller befinner sig på arbetsmarknaden. Du stöder den unga i att hitta en arbets- eller praktikplats, att skriva ansökan och CV samt förbereder den unga för arbetsintervjuer. Du håller kontakt med arbetsprövningsplatsen och finns som stöd för den unga under arbetsprövningsperioden.

I det dagliga arbetet har du ett nära samarbete med den individuella handledaren samt övrig personal och olika nätverk, t.ex. Karriärcenter Arabia, Navigatorn, kommunernas sysselsättnings-tjänster.

Vi erbjuder:

·       tillsvidare anställning

·       en arbetsgemenskap med mycket humor blandat med ett seriöst arbetssätt

·       möjlighet att påverka de egna arbetsuppgifterna och utveckla verksamheten

·       flexibilitet och tillit

Vi söker en person med lämplig högskoleutbildning och kännedom om företagssamarbete och näringslivet. Du behöver ha bra förmåga att samarbeta och goda sociala talanger. Vi önskar också att du har förståelse och kunnande i att bemöta unga i olika livssituationer samt kompetens att planera och leda gruppverksamhet.

Den som anställs ska uppvisa utdrag ur straffregistret.

Mer information om tjänsten ger Sveps verksamhetsledare Tariku Ahlfors, tfn. 050 343 7676.

Intresserad? Skicka din ansökan och CV gärna så snabbt som möjligt, men senast den 26.11.2021 via länken här  https://www.sympahr.net/public/pq.aspx?821e8712 Vi inleder intervjuerna redan innan ansökningstiden har gått ut.

Vi ser verkligen fram emot att få välkomna dig som vår nya medarbetare inom en snar framtid!