ETSIVÄ NUORISOTYÖ

ETSIVÄ NUORISOTYÖ  

”Oman jutun” löytäminen elämässä ei aina ole helppoa, puhutaan sitten työstä, opinnoista tai muista aktiviteeteista. Etsivän nuorisotyön työntekijät auttavat, jos nuoren tulevaisuuden suunnitelmat tuntuvat epäselviltä. Palvelu on tarkoitettu 16-28-vuotiaille helsinkiläisille, espoolaisille ja kirkkonummelaisille nuorille. Tarjoamme ohjausta tilanteissa, joissa nuori on keskeyttänyt opintonsa, työ-, harjoittelu- tai opiskelupaikan etsimisessä, asunto- ja talousasioissa sekä terveyteen liittyvissä kysymyksissä. Luotsaamme nuoret turvallisesti byrokratian rattaiden läpi ja toimimme turvallisina aikuiskontakteina, keiden puoleen voi kääntyä tilanteen niin vaatiessa.
Nuoren ja ohjaajan välinen yhteys perustuu luottamukseen sekä toisen kunnioittamiseen. Ohjaajat ovat vaitiolovelvollisia, joten kaikki mitä nuori kertoo, on luottamuksellista. Teemme yhteistyötä niin pitkään kun tarve niin vaatii. Tapaamiset järjestyvät joko Svepsin tiloissa Helsingin keskustassa tai jossain muualla, esim. kirjastossa, kahvilassa, puistossa tai jossain muussa nuorelle luonnolliselta tuntuvassa paikassa. Ohjaajat voivat osallistua myös virastotapaamisiin sekä liittyä nuoren hoitoverkostoon avustavana tahona.

Nuori henkilö voi itse olla yhteydessä Svepsin etsivän nuorisotyön ohjaajiin. Toiminta on vapaaehtoista ja maksutonta. Kaikki suunnitelmat tehdään yhteistyössä.

Etsivä nuorisotyö perustuu nuorisolakiin, jonka tavoitteena on torjua syrjäytymistä takaamalla nuorille palveluita, jotka vahvistavat nuorten osallisuutta yhteiskunnassa.

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää!

Nuorisolain mukaisesti etsivää nuorisotyötä varten toimitetut tiedot on ilmoitettava tällä lomakkeella..

Johanna Baarman
Johanna Baarman
Johtaja, etsivä nuorisotyö
Karin Kastén
Karin Kastén
etsivä nuorisotyö
Sabina Mattinen
Sabina Mattinen
etsivä nuorisotyö
Ville Peltonen
Ville Peltonen
etsivä nuorisotyö
Erica Saari
Erica Saari
etsivä nuorisotyö
Ros-Marine “Rosie” Karisson
Ros-Marine “Rosie” Karisson
etsivä nuorisotyö

ros-marine.karisson@sveps.fi
050 568 1886

(virkavapaalla 1.7.2023 – 31.7.2024)