Vanhemmille

Kaikki nuoret ovat arvokkaita, ja ketään ei pidä jättää yhteiskunnan ulkopuolelle. Svepsin tavoitteena on, että kaikille nuorille löytyy mielekästä tekemistä ja että he saavat tuntea itsensä arvokkaiksi. Pyrimme nuorisotakuun mukaiseen tavoitteeseen; että yhä useampi nuori saa toisen asteen koulutuksen ja löytää tiensä työmarkkinoille.

Sveps nuortentyöpaja tarjoaa ohjausta ja apua nuorille, jotka etsivät tietään eteenpäin elämässä. Yleensä Svepsin etsivä nuorisotyöntekijä tapaa nuoren ja arvioi mitkä palvelut sopivat nuoren tilanteeseen parhaiten. Joskus kyseessä voi olla yksittäinen tapaaminen, mutta joskus yhteistyö voi jatkua kauemmin. Sveps tarjoaa myös omaa toimintaa; matalan kynnyksen palvelu Starttivalmennus sekä kokopäivätoiminta NonStop. Lisäksi paikalla on työhönvalmentaja, joka tarjoaa apua kun työelämä kutsuu.

 

Milloin kannattaa ottaa yhteyttä?

Jos lapsesi ei opiskele tai ole töissä, ja hänellä on vaikeuksia päästä eteenpäin omin päin tai jos olet huolissasi lapsesi voinnista, voit ottaa meihin yhteyttä ja keskustella asiasta. Nuoren aikuisen ulkoisen avun tarve voi ilmetä alakuloisuutena, ahdistuksena, vakavina vuorokausirytmiongelmina, päihdeongelmina, liiallisena pelaamisena tai nettisurffailuna tai eristäytymisenä muusta maailmasta. Ystävien kanssa seurusteleminen ja juhliminen voivat myös viedä liikaa aikaa nuoren elämässä, jolloin voi olla hyvä keskustella asiasta jonkun ulkopuolisen kanssa. Nuori voi myös itse ottaa yhteyttä meihin. Kaikki toimintamme on vapaaehtoista ja perustuu nuoren omaan motivaatioon.

Pidämme huolen siitä, että nuori saa yhteyden tarvitsemiinsa tukipalveluihin. Jos nuori haluaa, tulemme mielellämme mukaan varmistamaan, että nuori löytää oikean henkilön ja saa oikeanlaista tukea. Pidämme säännöllisesti yhteyttä työ- ja elinkeinotoimistoon, kriisipäivystykseen, Kivelän psykiatriseen poliklinikkaan, Kelaan ja sosiaalitoimistoihin. Teemme lisäksi yhteistyötä ammattioppilaitos Prakticumin, oppilaitos Axxellin sekä pääkaupunkiseudun yläasteiden ja lukioiden kanssa. Meillä on laaja yhteistyöverkosto, minkä ansiosta pystymme takaamaan, että nuori saa parhainta mahdollista palvelua.