Palvelut

Svepsin tavoitteena on parantaa ruotsinkielisten nuorten mahdollisuuksia opiskella ja tehdä töitä, ehkäistä koulu- ja opiskeluväsymystä sekä parantaa nuorten mahdollisuuksia tulevaisuudessa.

Ensimmäinen yhteytesi Svepsiin on usein etsivän nuorisotyön parissa työskentelevä henkilö. Etsiviin nuorisotyöntekijöihin voit ottaa yhteyttä jos tarvitset apua opiskelualan tai -paikan löytämisessä, työnhaun aloittamisessa tai jos tarvitset muuta tukea elämässä. Työvalmentaja voi auttaa sinua laatimaan CV:n tai työhakemuksen ja auttaa myös työkokeilupaikkojen etsimisessä.

Starttivalmennusryhmä sopii sinulle, jos sinulla on vaikeuksia toimia ryhmässä, jos tarvitset tukea vuorokausirytmin löytämisessä tai itseluottamuksen parantamisessa osallistumalla ryhmätoimintaan. NonStop-työpaja on toinen ryhmä, joka sopii sinulle, jos sinulla on vaikeuksia löytää työtä tai olet keskeyttänyt opintosi. Haluat ylläpitää vuorokausirytmiä, oppia työelämän pelisääntöjä tai löytää tiesi eteenpäin työkokeiluun, työhön tai opintoihin.