Känsla vs. verklighet.

Ibland känns det som om tiden skulle springa iväg utan att man själv riktigt hinner med. Så tycker jag att det känns nu. Det känns som om den nya gruppen just började på NonStop trots att det redan har gått nästan 5 veckor. Dessutom känns det som om vi knappt har hunnit komma igång med programmet. Men här spelar nog känslorna hjärnan ett spratt. Vi har hunnit med en hel massa grejor under dessa nästan 5 veckor. Vi har besök Rickarsgatans bibba, Axxell, Yle, Soundmind,  Återvinningscentralen, Röda Korset, Sveaborg, Fazer och Kissatalo. Därtill har vi hunnit spela badminton och biljard, vi har deltagit i ett sandbell-träningspass och samlat in pengar på hungerdagen. Vi har hunnit vara konstnärliga med penseln i högsta hugg och gjort serieteckningar.

WP_20141002_003
(Yles TV-torn, X3m:t högt)

Roligt har vi haft det! Men trots att vi har ätit mycket av Fazers choklad och spelat biljard har vi mellan varven skrivit genomtänkta CV:n och jobbansökan, försökt förstå oss på Israel-Palestina krisen och googlat ord som interpellation och finlandisering.

 

Visst är det mycket på fem veckor!?

 

Ibland är känsla och verklighet två helt olika saker. Det vanligaste svaret när jag frågar vad någon har lärt sig på ett tidigare jobb eller i skolan är ”int vet ja” eller ”int någå”. Det är sällan sanningen! Det finns alltid något man har lärt sig som man har nytta av i ett senare livsskede. Man måste bara ibland analysera situationen ordentligt efteråt för att komma fram till vad allt man har lärt sig.

Svara inte ”int vet ja” eller ”int någå”! Fundera istället en stund och kom fram till vad du har lärt dig, vad du kan, vilka dina styrkor är osv. Du kan mera än du tror!

WP_20140930_008
(På Axxell smides det nya planer för framtiden)